چگونگی درمان افسردگی با نوروفیدبک

افسردگی یک اختلال خلقی ناتوان‌کننده است که بدون توجه به رویدادهای زندگی ادامه می‌یابد. افراد افسرده حتی زمانی که همه چیز خوب پیش می‌رود با علائمی مانند غمگینی، بدبینی، بی‌اشتهایی، خستگی، تمرکز ضعیف، ناامیدی، بی‌انگیزگی و گاهی افکار خودکشی مواجه می‌شوند.

تحقیقات نشان می‌دهد که 251 تا 310 میلیون نفر در جهان از بیماری افسردگی رنج می‌برند و پزشکان و محققان به دنبال آن هستند که بدانند بهترین روش درمان افسردگی چیست؟ خوشبختانه اخیرا درمان افسردگی با نوروفیدبک معرفی شده است که طبق مطالعات انجام شده، راه‌ حلی نوین و پیشرفته است و به بهبود بیماران مبتلا به افسردگی کمک زیادی می‌کند.

در این مقاله قصد داریم درباره تاثیر نوروفیدبک در درمان افسردگی، نحوه درمان، تعداد جلسات این روش در کلینیک مغز و اعصاب و مزایای نوروفیدیک برای افسردگی صحبت کنیم.

چرا نوروفیدبک برای درمان افسردگی موثر است؟

چرا نوروفیدبک برای درمان افسردگی موثر است؟

از نظر برخی از افراد بیماری افسردگی یک مشکل ناتوان‌کننده نامرئی است و به رغم شایع بودن، درمان قطعی ندارد. روانشناسان برای درمان افسردگی روش‌هایی مانند روان‌درمانی، دارو درمانی و درمان‌های جدیدی مانند نوروفیدبک را توصیه می‌کنند.

نوروفیدبک یک روش درمانی غیرتهاجمی و بدون درد است که به کنترل الگوهای فعالیت مغز کمک می‌کند. این روش با استفاده از دستگاه نوروفیدبک یا EEG انجام می‌شود. این دستگاه از یک سیستم کامپیوتر، مانیتور و آمپلی فایر تشکیل شده است.

در بین سلول‌های مغزی انسان تکانه‌های الکتریکی یا امواج مغزی تولید می‌شود. با بررسی این امواج توسط دستگاه EEG می‌توان سطح استرس، خلق‌وخو و سایر علائم را مورد بررسی قرار داد. مغز به‌صورت طبیعی باید در حالت خنثی بماند تا افراد بتوانند احساسات و افکار خود را مدیریت کنند. غلبه کردن افکار مغزی افراد مبتلا به افسردگی باعث ایجاد عدم تعادل در مغز می‌شود.

در مغز افراد مبتلا به افسردگی فعالیت امواج آلفا در نیمکره چپ مغز بالا و در نیمکره راست پایین است. در چنین شرایطی هیجانات مثبت در اثر فعالیت زیاد امواج آلفا در نیمکره چپ سرکوب می‌شوند. با روش درمان افسردگی با نوروفیدبک می‌توان امواج مغزی را مدیریت و مغز را به حالت تعادل برگرداند. در مطالعه‌ای که سال 2019 انجام شد، افرادی که دچار افسردگی مقاوم در برابر زمان یا TRD بودند، با کمک چند جلسه نوروفیدبک و تنظیم امواج مغزی‌ در دو نیمکره راست و چپ مغز بهبود یافتند.

نحوه درمان افسردگی با نوروفیدبک

نحوه درمان افسردگی با نوروفیدبک به این صورت است که پزشک متخصص در مطب یا کلینیک مغز و اعصاب با بیمار راجع‌به شدت افسردگی، مدت زمان ابتلا به این بیماری، داروهای مصرفی صحبت می‌کند تا از وضعیت او مطلع شود.‌ سپس از بیمار می‌خواهد که روی صندلی بنشیند و الکترودهای مخصوصی را به سر او متصل می‌کند تا امواج مغزی او را از طریق مانیتور مشاهده کند.

سیستم‌های هوشمند با تشخیص امواج مغزی آن‌ها را تحلیل می‌کنند. سپس بیمار باید بازی یا فیلمی را تماشا و بدون استفاده از دست با کمک مغز خود آن بازی یا فیلم را هدایت کند. درصورت قرارنگرفتن امواج مغزی در یک نقطه خاص بازی متوقف می‌شود. به این ترتیب عملکرد مغز پس از مدت کوتاهی اصلاح می‌شود و واکنش بهتری را بروز می‌دهد. در واقع نوروفیدبک با شرطی‌سازی مغز و کاهش امواج آلفا در نیمکره چپ، کنترل، بهبود و تقویت الگوهای امواج مغزی باعث درمان ریشه‌ای افسردگی می‌شود.

نحوه درمان افسردگی با نوروفیدبک

تعداد جلسات نوروفیدبک برای درمان افسردگی

تعداد جلسات نوروفیدبک برای درمان افسردگی باید به اندازه‌ای باشد که مراحل درمان تکمیل شود. بر اساس نظر موسسه پژوهش‌های نوروفیدبک ویرجینیای آمریکا، برای درمان افسردگی باید حدود 30 تا 40 جلسه نوروفیدبک انجام شود. هر یک از جلسات نیز بین 30 دقیقه تا 60 دقیقه زمان می‌برد. فاصله جلسات بهتر است که در هفته 2 تا 3 جلسه باشد. به‌طور متوسط این روش درمانی بین 10 تا 15 هفته به طول می‌انجامد و معمولا علائم بهبود بیماران افسرده بعد از جلسه هفتم به بعد قابل مشاهده است.

مزایای نوروفیدبک برای افسردگی

از مهم‌ترین مزایای نوروفیدبک برای افسردگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • غیرتهاجمی بودن این روش
  • عدم نیاز به دارو
  • جایگزینی مناسب برای درمان دارویی افسردگی
  • کسب نتایج موثر و ماندگارتر
  • توانمندسازی و خودتنظیمی عملکرد مغز بیماران مبتلا به افسردگی
  • نداشتن عوارض جانبی تهدیدکننده
  • تاییدشده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا
  • افزایش توانمندی‌های شناختی افراد
  • نداشتن درد، خونریزی و بیهوشی
  • مشاهده تغییرات مثبت بعد از چند جلسه نوروفیدبک
  • کاهش استرس و اضطراب و بهبود کیفیت خواب
  • عدم ایجاد وابستگی به این روش درمانی
  • یکی از ایمن‌ترین روش‌های درمانی در دنیا

 نوروفیدبک تراپی

آیا درمان افسردگی با نوروفیدبک دائمی است؟

بله، درمان افسردگی با نوروفیدبک یکی از روش‌های درمانی با بهبود بلند مدت است و اثرات نسبتا پایداری دارد؛ زیرا در این روش مغز از طریق آموزش، مهارت جدیدی به‌نام کنترل امواج مغزی را یاد می‌گیرد و نحوه تفکر و پردازش احساسات افراد مبتلا به افسردگی درباره مسائل تغییر پیدا می‌کند.

در واقع نوروفیدبک بیشترین پتانسیل را برای تغییر قابل توجه مغز با کار کردن روی عملکردهای طبیعی آن دارد. مهارت کنترل امواج مغزی با کمک نوروفیدبک مانند مهارت رانندگی همیشه در ناخوداگاه مغز افراد افسرده ثبت می‌شود و به درمان همیشگی آن‌ها کمک زیادی می‌کند؛ البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که پایدار بودن درمان افسردگی با این روش به عوامل مختلفی مانند تعداد جلسات نوروفیدبک، تعهد فرد به درمان و سبک زندگی او نیز بستگی دارد.

برای نوروفیدبک تراپی به کجا مراجعه کنیم؟

برای درمان افسردگی با نوروفیدبک توصیه می‌کنیم به بهترین مرکز مغز و اعصاب مراجعه کنید. ویژگی‌های این مرکز درمانی برای نوروفیدبک تراپی عبارت‌اند از:

  • داشتن متخصصین نوروتراپیست
  • طرح پروتکل درمانی مخصوص برای هر یک از مراجعه‌کنندگان
  • استفاده از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های نوروفیدبک
  • اخلاق حرفه‌ای و وجدان کاری پرسنل
  • داشتن مجوزهای رسمی از وزارت بهداشت یا سازمان‌های معتبر پزشکی
  • ارائه جلسات مشاوره و ارزیابی اولیه برای تعیین میزان اثربخشی نوروفیدبک
  • امکانات جانبی مانند مشاوره روان‌شناسی برای ترکیب درمان نوروفیدبک با روش‌های مکمل
  • معرفی نمونه‌های موفق و سوابق درمانی قابل استناد
  • دریافت هزینه مناسب برای انجام هر جلسه نوروفیدبک

مرکز نوروفیدبک

سخن پایانی

در این مقاله راجع‌به درمان افسردگی با نوروفیدبک صحبت کردیم و توضیح دادیم که افسردگی چیست و با چه علائمی همراه است. در ادامه درباره تاثیر نوروفیدبک در امواج مغزی بیماران مبتلا به افسردگی توضیح دادیم. سپس مراحل این روش درمانی و تعداد جلسات لازم برای نتیجه‌گیری را مورد بررسی قرار دادیم. مزایای نوروفیدبک، میزان پایداری نتایج این روش درمانی در بهبود افسردگی و ویژگی‌های بهترین کلینیک‌های نوروفیدبک تراپی موارد دیگری بود که در این مقاله به آن‌ها پرداخته شد. اگر خودتان یا اطرافیان از افسردگی رنج می‌برید، حتما از این روش درمانی نوین استفاده کنید و سبک زندگی خود را بهبود ببخشید.

faq

بله، این روش غیرتهاجمی، بدون درد و کاملا بی‌خطر است.

بله، این روش را می‌توان به عنوان مکمل روش‌های دیگری مانند رون‌درمانی و دارودرمانی استفاده کرد.

برای درمان افسردگی باید حدود 30 تا 40 جلسه نوروفیدبک انجام شود و هر یک از جلسات نیز بین 30 دقیقه تا 60 دقیقه زمان می‌برد.

بله، این روش یکی از روش‌های درمانی با بهبود بلند مدت است؛ اما اثربخشی این روش به عوامل مختلفی مانند تعداد جلسات نوروفیدبک، تعهد فرد به درمان و سبک زندگی او نیز بستگی دارد.

همچنین بخوانید
آناتومی ستون فقرات به چند بخش تقسیم می شود؟ انواع قسمت های ستون فقرات | چند مهره در ستون فقرات وجود دارد؟ وظایف ستون فقرات چیست
علت گودی کمر چیست ؟ علائم لوردوز که باید بدانید ؟ راه های پیشگیری و درمان گودی کمر | بهترین روش خوابیدن برای کمر با گودی زیاد
آیا تقویت حافظه با تحریک الکتریکی مغز امکان پذیر است؟ مزایا و عوارض tdcs برای افزایش تمرکز و حافظه | چه کسانی نباید از تحریک الکتریکی مغز استفاده کنند؟ مراحل تقویت حافظه و تمرکز با تحریک الکتریکی مغز
مزایای درمان وسواس با نوروفیدبک | نوروفیدبک برای درمان وسواس چگونه انجام می شود؟ درمان وسواس با دستگاه نوروفیدبک چقدر طول می کشد؟ آیا برگشت پذیر است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: